

Schedule at a Glance

Scan to View the Online Program



or Download SRCD Mobile App



#SRCD25



Day 1: Thursday, May 1

| 7:00 AM - 5:00 PM | SRCD25 Registration Desk Hours | Location: Exhibit Hall B Foyer |
|---------------------|--|---|
| 7:00 AM - 8:30 AM | <i>SRCD President's Welcome Breakfast</i> Join colleagues and other attendees for breakfast in Hall B Foyer near the General Session Room (Auditorium Main). <i>Open to all attendees.</i> | Location: Exhibit Hall B Foyer |
| 8:30 AM - 9:00 AM | SRCD Welcome Opening Remarks All attendees are invited to join SRCD's President Dr. Vonnie C. McLoyd and the SRCD25 Program Co-Chairs as they welcome you during the opening address in Auditorium Main, with opening remarks. Be sure to attend as they set the stage for the next three days! SRCD Land Acknowledgement Ceremony Performance by Known MPLS (A community youth choir from the Minneapolis) SRCD25 Program Co-Chairs Welcome Remarks SRCD25 Ombuds Introduction and House Keeping Information SRCD President Opening Remarks | Location: Auditorium Main |
| 9:00 AM - 5:00 PM | SRCD25 Exhibit Hall Hours | Location: Exhibit Hall B |
| 10:00 AM - 11:30 AM | Concurrent Invited Sessions | Location: <i>Auditorium</i> 1, 2, or 3 |
| 10:00 AM - 11:30AM | Policy Session What Do Policymakers Want to Know? | Location: Room 101A |
| 10:00 AM - 11:30 AM | Session 1 Conversation Roundtable, Federal Agency, Paper Symposium, Professional Development, SRCD Caucus Sessions | 90-minute sessions |
| 10:00 AM - 11:00 AM | Session 1 SRCD Posters, SRCD Caucus Sessions | 60-minute sessions |
| 11:50 AM - 1:20 PM | Session 1 Chat (Lunch) with Leaders | *Ticketed Event |
| 11:50 AM - 1:20 PM | Concurrent Invited Sessions | Location: Auditorium 1, 2, or 3 |
| 11:50 AM - 1:20 PM | Policy Session The Power of Partnerships | Location: Room 101A |
| 11:50 AM - 1:20 PM | Session 2 Conversation Roundtable, Federal Agency, Paper Symposium, Professional Development, SRCD Caucus Sessions | 90-minute sessions |
| 11:20 AM - 12:20 PM | Session 2 SRCD Posters, SRCD Caucus Sessions, SECC Coffee Hours | 60-minute sessions |
| 11:20 AM - 12:20 PM | SRCD25 Member Meeting | Location: Auditorium Main |
| 12:40 PM - 1:40 PM | Session 3 SRCD Posters, SRCD Caucus Sessions | 60-minute sessions |
| 1:40 PM - 3:10 PM | Concurrent Invited Sessions | Location: Auditorium 1, 2, or 3 |
| 1:40 PM - 3:10 PM | Policy Session Policy Creation Workshop on Child Welfare | Location: Room 101A |
| 1:40 PM - 3:10 PM | Session 3 Conversation Roundtable, Federal Agency, Paper Symposium, Professional Development, SRCD Caucus Sessions | 90-minute sessions |
| 1:40 PM - 3:10 PM | Interdisciplinary Developmental Science Insights: Flash Talks and Breakouts | Location: Room M100DE |
| 2:00 PM - 3:00 PM | Session 4 SRCD Posters, SRCD Caucus Sessions, SECC Coffee Hours | 60-minute sessions |
| 3:20 PM - 4:20 PM | SRCD International Affairs Committee Meeting | Location: Room 101H |
| 3:20 PM - 4:20 PM | Session 5 SRCD Posters, SRCD Caucus Sessions | 60-minute sessions |
| 3:30 PM - 5:00 PM | Session 4 Conversation Roundtable, Federal Agency, Paper Symposium, Professional Development, SRCD Caucus Sessions | 90-minute sessions |
| 4:20 PM - 5:00 PM | SRCD Networking Break | Location: Exhibit Hall B |
| 5:30 PM - 7:30 PM | SRCD25 Award Ceremony & Reception | Location: Auditorium Main |



Day 2: Friday, May 2

| | Day 2. Filuay, May 2 | |
|---------------------|--|--|
| 8:00 AM - 4:30 PM | SRCD25 Registration Desk Hours | Location: Exhibit Hall B Foyer |
| 8:30 AM - 5:40 PM | SRCD25 Exhibit Hall Hours | Location: Exhibit Hall B |
| 8:30 AM - 10:00 AM | Session 2 Chat (Breakfast) with Leaders | *Ticketed Event |
| 8:30 AM - 10:00 AM | Concurrent Invited Sessions | Location: Auditorium 1, 2, or 3 |
| 8:30 AM - 10:00 AM | Policy Session Communicating to a Policy Audience 101 | Location: Room 101C |
| 8:30 AM - 9:15 AM | Session 5 Conversation Roundtable, Federal Agency, Paper Symposium, Professional Development, SRCD Caucus Sessions | 90-minute sessions |
| 8:30 AM - 9:30 AM | Session 6 SRCD Posters, SRCD Caucus Sessions, SECC Coffee Hours | 60-minute sessions |
| 9:00 AM - 10:00 AM | SRCD Equity & Justice Committee Meeting | Location: Room 101H |
| 9:30 AM - 10:20 AM | SRCD Meet the Journal Editors | Location: Exhibit Hall B (Booth 208) |
| 9:30 AM - 10:20 AM | SRCD Networking Break | Location: Exhibit Hall B |
| 10:20 AM - 11:20 AM | SRCD Presidential Address | Location: Auditorium Main |
| 11:30 AM - 1:00 PM | Concurrent Invited Sessions | Location: Auditorium 1, 2, or 3 |
| 11:30 AM - 1:00 PM | Policy Session The Role of Research in Advocacy | Location: Room 101C |
| 11:30 AM - 1:00 PM | Session 6 Conversation Roundtable, Federal Agency, Paper Symposium, Professional Development, SRCD Caucus Sessions | 90-minute sessions |
| 11:30 AM - 12:30 PM | Session 7 SRCD Posters, SRCD Caucus Sessions, SECC Coffee Hours | 60-minute sessions |
| 12:10 PM - 1:40 PM | Session 3 Chat (Lunch) with Leaders | *Ticketed Event |
| 12:50 PM - 1:50 PM | Session 8 SRCD Posters, SRCD Caucus Sessions, SECC Coffee Hours | 60-minute sessions |
| 1:20 PM - 2:50 PM | Concurrent Invited Sessions | Location: Auditorium 1, 2, or 3 |
| 1:20 PM - 2:50 PM | Policy Session Transgender Youth Policy and Politics | Location: Room 101C |
| 1:20 PM - 2:50 PM | Session 7 Conversation Roundtable, Federal Agency, Paper Symposium, Professional Development, SRCD Caucus Sessions | 90-minute sessions |
| 1:50 PM - 3:00 PM | SRCD Networking Break | Location: Exhibit Hall B |
| 3:00 PM - 4:30 PM | SRCD Invited Keynote Address Creating Equality of Opportunity: New Evidence on the Role of Child Development from Big Data • Dr. Raj Chetty - Harvard University | Location: Auditorium Main |
| 4:40 PM - 6:10 PM | Policy Session Bridging the Gaps between Research, Policy and Practice | Location: Room 101C |
| 3:30 PM - 5:00 PM | Session 8 Conversation Roundtable, Federal Agency, Paper Symposium, Professional Development, SRCD Caucus Sessions | 90-minute sessions |
| 4:40 PM - 5:40 PM | Session 9 SRCD Posters, SRCD Caucus Sessions | 60-minute sessions |
| 4:40 PM - 5:40 PM | SRCD Ethnic & Racial Issues Committee Meeting | Location: Room 101H |
| 6:30 PM - 7:30 PM | Policy Session | |
| 7:30 PM - 9:30 PM | SRCD Latinx Caucus 20th AnniversaryIn celebration of the SRCD Latinx Caucus 20th anniversary, SRCD is hosting a"Pachanga" to celebrate! ¡Vamos a celebrar!A 20 Year Anniversary Event will celebrate the past, present, and future of theSRCD Latinx Caucus. | *Ticketed Event |
| | SRCD Laurix Caucus. | I |



Minneapolis, MN, USA May 1–3 #SRCD25

Day 3: Saturday, May 3

| 8:00 AM - 2:00 PM | SRCD25 Registration Desk Hours | Location: Exhibit Hall B Foyer |
|---------------------|--|--|
| 8:00 AM - 2:30 PM | SRCD25 Exhibit Hall Hours | Location: Exhibit Hall B |
| 8:30 AM - 10:00 AM | Session 4 Chat (Breakfast) with Leaders | *Ticketed Event |
| 8:30 AM - 10:00 AM | Concurrent Invited Sessions | Location: Auditorium 1, 2, or 3 |
| 8:30 AM - 10:00 AM | Policy Session Policy Careers Outside of the Academy | Location: Room 101B |
| 8:30 AM - 9:15 AM | Session 9 Conversation Roundtable, Federal Agency, Paper Symposium, Professional Development, SRCD Caucus Sessions | 90-minute sessions |
| 8:30 AM - 9:30 AM | Session 10 SRCD Posters, SRCD Caucus Sessions, SECC Coffee Hours | 60-minute sessions |
| 9:50 AM - 10:50 AM | Session 11 SRCD Posters, SRCD Caucus Sessions, SECC Coffee Hours | 60-minute sessions |
| 10:20 AM - 11:50 AM | Concurrent Invited Sessions | Location: Auditorium 1, 2, or 3 |
| 10:20 AM - 11:50 AM | Policy Session Conducting Policy-Relevant Research in Academe | Location: Room 101B |
| 10:20 AM - 11:50 AM | Session 10 Conversation Roundtable, Federal Agency, Paper Symposium, Professional Development, SRCD Caucus Sessions | 90-minute sessions |
| 11:10 AM - 12:10 PM | Session 12 SRCD Posters, SRCD Caucus Sessions, SECC Coffee Hours | 60-minute sessions |
| 12:10 PM - 1:40 PM | Concurrent Invited Sessions | Location: Auditorium 2 or 3 |
| 12:10 PM - 1:40 PM | Session 11 Conversation Roundtable, Federal Agency, Paper Symposium, Professional Development, SRCD Caucus Sessions | 90-minute sessions |
| 12:10 PM - 1:40 PM | SRCD25 Town Hall Join your fellow SRCD Biennial participants in a moderated town hall to learn more about the science policy landscape, how to protect the scientific workforce and science funding, and how to protect and preserve academic freedom. Panelists Wendy Naus, Executive Director of the Consortium of Social Science Associations (COSSA) Dr. Isaac Kamola, Associate Professor of Political Science at Trinity College and Director of the Center for the Defense of Academic Freedom at the American Association of University Professors | Location: Auditorium 1 |
| 12:30 PM - 1:30 PM | Session 13 SRCD Posters, SRCD Caucus Sessions, SECC Coffee Hours | 60-minute sessions |
| 2:00 PM - 3:30 PM | Concurrent Invited Sessions | Location: Auditorium 1, 2, or 3 |
| 2:00 PM - 3:30 PM | Session 12 Conversation Roundtable, Federal Agency, Paper Symposium, Professional Development, SRCD Caucus Sessions | 90-minute sessions |