Schedule at a Glance

Event Details
Components
Text

To View the Biennial Online Program:

  1. Log in or create an account on SRCD’s website. (Note: Questions about your SRCD membership? Please contact membership@srcd.org).
  2. On the right under “Contact Information,” choose “Update my Demographics” to ensure we have the most accurate information.
  3. Click "Return to User Account" after updating your demographic information.
  4. Under “Meeting Information,” select “Access Biennial Meeting Online Program.” 

Schedule at a Glance

Subject to change.

Wednesday, March 22, 2023 (Pre-Conferences)

7:00 a.m. – 7:00 p.m. | Biennial Registration 
8:00 a.m. – 5:30 p.m. | SRCD Developmental Science Teaching Institute
8:30 a.m. – 12:30 p.m. | SRCD Pre-Conference: Technology, Data, and Development in Preschool Classrooms 
8:30 a.m. – 5:30 p.m. | SRCD Black Caucus Pre-Conference: Centering Joy: Celebrating 50 Years of the Black Caucus 
8:30 a.m. – 5:00 p.m. | SRCD Pre-Conference: Peer Relations Pre-Conference
8:30 a.m. – 6:30 p.m. | SRCD Pre-Conference: Progress and Future Challenges in Understanding Atypical Development  
8:30 a.m. – 6:30 p.m. | Other Pre-Conferences & Events (Various) 
10:00 a.m. – 6:30 p.m. | SRCD Networking Space
4:00 p.m. – 6:00 p.m. | Zigler Policy Pre-Conference 
6:00 p.m. – 7:00 p.m. | Zigler Policy Reception
6:00 p.m. – 7:30 p.m. | Student & Early Career Council First-Time Attendees Welcome Event

View Pre-Conferences

Thursday, March 23, 2023

7:00 a.m. – 5:00 p.m. | Biennial Registration (North Foyer) 
7:15 a.m. – 8:00 a.m. | President's Welcome Breakfast Reception (Hall C) 
8:15 a.m. – 9:30 a.m. | Presidential Welcome Address (Hall C)
9:30 a.m. – 5:15 p.m. | Exhibit Hall 
10:00 a.m. – 11:30 a.m. 
(90 minute sessions) 

10:00 a.m. – 10:45 a.m. (45 minute sessions) 

  • Poster Session, Flash Talk Sessions, Flash Talk Symposium - Session 1 

11:00 a.m. – 11:45 a.m. (45 minute sessions) 

  • Poster Session, Federal Agency Poster Session, Flash Talk Sessions, Flash Talk Symposium - Session 2 

11:45 a.m. – 1:15 p.m. 

12:00 p.m. – 12:45 p.m. (45 minute sessions) 

  • Poster Session, Flash Talk Sessions, Flash Talk Symposium - Session 3 

1:30 p.m. – 3:00 p.m. | SRCD Town Hall (Hall C)

3:15 p.m. – 4:45 p.m.  

3:15 p.m. – 4:00 p.m. (45 minute sessions) 

  • Poster Session, Flash Talk Sessions, Flash Talk Symposium - Session 4 

4:15 p.m. – 5:00 p.m. (45 minute sessions) 

  • Poster Session, Flash Talk Sessions, Flash Talk Symposium - Session 5 

5:00 p.m. – 6:30 p.m.  

6:45 p.m. – 7:15 p.m. | SRCD Member Meeting (Hall C) 

7:15 p.m. – 8:00 p.m. | SRCD 2023 Biennial Meeting Awards Ceremony (Hall C) 
8:00 p.m. – 9:00 p.m. | Awards Reception (Hall C)

Friday, March 24, 2023

7:00 a.m. – 8:00 a.m. | SRCD Town Hall Recap - Conversation and Breakfast (Recap 1) (Room 155C) 
8:00 a.m. – 5:00 p.m. | Biennial Registration (North Foyer) 
8:30 a.m. – 10:00 a.m. 

10:15 a.m. – 11:45 a.m. 

11:45 a.m. – 1:15 p.m. | Chat (Lunch) with Leaders - Session 2
12:00 p.m. – 1:30 p.m.  

1:30 p.m. – 2:15 p.m. 

  • Poster Session, Flash Talk Sessions, Flash Talk Symposium - Session 11 

2:30 p.m. – 3:15 p.m. 

  • Poster Session, Flash Talk Sessions, Flash Talk Symposium - Session 12 

3:30 p.m. – 4:15 p.m.

  • Poster Session, Flash Talk Sessions, Flash Talk Symposium - Session 13 

1:45 p.m. – 3:15 p.m. 

3:30 p.m. – 5:00 p.m. 

5:15 p.m. – 6:15 p.m. | Key Note (TBD) 
7:00 p.m. – 9:30 p.m. | SRCD Black Caucus 50th Anniversary (Hyatt Regency Salt Lake)

Saturday, March 25, 2023

7:00 a.m. – 8:00 a.m. | SRCD Town Hall Recap - Conversation and Breakfast (Recap 2) (Room 155C)
8:00 a.m. – 2:00 p.m. | Biennial Registration (North Foyer)
8:15 a.m. – 9:45 a.m.

8:30 a.m. – 10:00 a.m. |  Chat (Breakfast) with Leaders - Session 2
8:30 a.m. – 9:15 a.m. (45 minute sessions) 

  • Poster Session, Flash Talk Sessions, Flash Talk Symposium - Session 14 

9:30 a.m. – 10:15 a.m. (45 minute sessions) 

  • Poster Session, Flash Talk Sessions, Flash Talk Symposium - Session 15 

10:00 a.m. – 11:30 a.m.

10:30 a.m. – 11:15 a.m. (45 minute session) 

  • Poster Session, Flash Talk Sessions, Flash Talk Symposium – Session 16 

11:30 a.m. – 12:15 p.m. (45 minute session) 

  • Poster Session, Flash Talk Sessions, Flash Talk Symposium - Session 17 

11:45 a.m. – 1:15 p.m. 

12:30 p.m. – 1:15 p.m. (45 minute session) 

  • Poster Session, Flash Talk Sessions, Flash Talk Symposium - Session 18 

1:30 p.m. – 2:15 p.m. (45 minute session) 

  • Poster Session, Flash Talk Sessions, Flash Talk Symposium - Session 19 

2:30 p.m. – 3:15 p.m. (45 minute session) 

  • Poster Session, Flash Talk Sessions, Flash Talk Symposium - Session 20 

1:30 p.m. – 3:00 p.m.  

3:15 p.m. – 4:45 p.m.

  • Paper Symposium, Conversation Roundtable, Professional Development, Invited Sessions - Session 14